Hagyományos, kézi kovácsolással készült munkák

A görög mitológiában Prométheusz lopta el a tüzet az emberiség számára, amelyért aztán szigorúan büntette őt Zeusz. A jelképesen megszerzett tüzet azóta is őrzik a kiváló mesterek. Erejét arra használják, hogy hasznos és szép tárgyakat készítsenek. A fémek megmunkálása tehát évezredek óta jelenlévő szép mesterség. Szerszámok és fegyverek készítésével kezdődött, majd szélesebb területen való elterjedését építészeti felhasználása tette lehetővé.

Rácsok, kapuk, zárak, kapaszkodók, cégérek, vasablakok, kandeláberek, bútorok és még sorolhatnánk, mi minden van az emberi környezetben, amelyeken megfigyelhetők a kovácsolás jegyei. Cégünk a modern technológiákkal kiegészítve alkalmazza a hagyományos eljárásokat. A megrendelőinkkel szoros együttműködésben, teljesen egyedi formai világot teremtünk, és remélhetőleg egy örök értéket alkotunk közösen.

Érdeklődni szeretnék
Még több referencia

Kovácsoltvas jellegű munkák

Napjainkban a modern építészeti követelmények, szükségessé tették a kovácsok ősi hagyományainak újra gondolását. Az eddig kemény munkával és kreativitással elért formák mára üzemszerű sorozatgyártás eredményeként jelennek meg a piacokon.

Kovácsoltvas elemek kimeríthetetlen tárháza áll rendelkezésre az erre szakosodott kereskedőknél.

Ezen elemekből összeválogatva kisebb szaktudást igénylően is tetszetős munkák készíthetők. Természetesen ezáltal sokkal rövidebb idő alatt, lényegesen olcsóbban valósíthatjuk meg megrendelőink elképzeléseit.

Érdeklődni szeretnék
Még több referencia

Modern, egyedi stílusú kivitelezés

Az építészet is változik. Jelenleg bizonyos területeken nagyobb hangsúlyt kap a funkció, a használhatóság, pl. szemben a szecesszió díszletszerű építészeti megoldásaival.

Eltűntek a díszítmények, ezzel párhuzamosan előtérbe kerültek a tiszta, geometrikusformák.

Elsősorban társas házak, ipari létesítmények majd a családi házak építésénél is kialakult egyfajta letisztult formavilág alkalmazása.

Ehhez az irányhoz alkalmazkodva készítjük mi is munkáinkat.