Mire számíts egy kerítés telepítésekor?

Bár sokszor elegendő a meglévő javítása, mégis van olyan eset, amikor nincs mit tenni és új kerítést kell telepíteni. Egy kerítés cseréje általában jó befektetés, amely az évek során megtérül. Az építés előtt azonban számtalan kérdés merül fel az ügyfelekben. Mennyi ideig fog tartani a munka? Mennyibe fog kerülni és milyen anyagot válasszunk?

A következő bejegyzésben megpróbálunk választ adni a leggyakrabban előforduló kérdésekre.

Konzultáció a céggel

Megfogalmazódhat bennünk, hogy mi magunk is képesek vagyunk megcsinálni a kerítést, azonban érdemes ezt a gondolatot még csírájában elfojtani. Ez egy nagy projekt, ami hosszas gondolkodást és tervezést igényel. Nagyon sok mindenre kell odafigyelni és a munka rengeteg hibalehetőséget rejt magában, különösen akkor, ha korábban még nem csináltunk ilyet. Minden ingatlan más és más, emiatt képtelenség általános információk alapján teljeskörűen tájékozódni. Összességében tehát mindenképp célszerű szakembert hívni, aki segít nekünk kiválasztani, megtervezni és telepíteni a kerítést.

Szabályok

Függetlenül attól, hogy a családi otthonod, vagy egy kereskedelmi épület köré tervezed a kerítést, be kell tartanod bizonyos szabályokat. Abban az esetben, ha vannak szomszédaid, akkor valószínűleg korlátozottak a lehetőségeid. A legtöbb környéken előírások vannak a kerítés magasságára, színére és egyéb tulajdonságaira vonatkozóan, mivel ezek befolyásolják az utcaképet. Ha cégtulajdonosként szeretnél kerítést telepíteni, úgy valószínűleg az adott város szabályozásait kell követned.

Például nem mindegy, hogy milyen közel tervezed a kerítésedet az olyan közművekhez, mint az elektromos vezetékek vagy járdák. Ennek feltétlenül nézz utána még a tervezés előtt, hiszen egy szabály megsértése akár a kerítés lebontásával járhat. Egy tapasztalt kivitelező cég ezt a terhet is leveszi a válladról, áttekinti és követi a szabályokat.

Kivitelezés

Miután megtörtént a tervezés a vonatkozó irányelvek figyelembevételével, nincs más hátra, mint a kivitelezés! Az építési munka hossza függ a projekt nagyságától és a kerítés típusától. Van olyan munka, amely akár egy nap alatt elvégezhető, mások több napot is igénybe vesznek. Bizonyos kerítéseket több hétig is építenek, ilyenek például a kézzel rakott kőkerítések. A lényeg, hogy nem kell elsietni, hiszen annak mindig a minőség látja kárát. Ha már elköteleztük magunkat egy új kerítés mellett, ne sürgessük a szakembereket: egy pár nap/hét ide vagy oda már nem számít.

Átadás

A fizetés előtt megtörténik az átadás, mely során a szakemberek elmondják, hogyan működik a telepített kapu, miként kell elvégezni a karbantartási munkálatokat és kihez tudunk fordulni probléma esetén. A kivitelező cégek gyakran több éves garanciát vállalnak a munkájukért, ezért is javasolt alkalmazni őket.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő céget?

Egy jó kivitelező cég megtalálása nehezebb lehet, mint gondolnánk. Olyan vállalkozót kell találnod, aki szilárd üzleti múlttal rendelkezik, emellett pedig költséghatékonyan és időben képes elvégezni a munkát a megfelelő minőségben. A legjobb, ha ismerősöket kérünk meg arra, hogy ajánljanak nekünk valakit. Érdemes több árajánlatot bekérnünk, hogy lássuk, valóban reális áron dolgoznak a vállalkozók. És ami a legfontosabb: csak olyan céggel szerződjünk, aki garanciát vállal az elkészült munkáért.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Miből készüljön a kerítés?

2021. október 14.|

Ha valaki teleket vásárol, amelyet maga akar bekeríteni, vagy éppen lecserélné a már meglévő kerítést, több szempontot figyelembe kell vennie a választásnál. Számítanak a hely adottságai, a környezet, az anyagi lehetőségeink. Nem utolsó szempont az

Hogyan óvhatjuk meg a fém kerítésünket?

2021. október 14.|

A fém kerítés nagyon jó választás, ha stílusában illik az ingatlanunkhoz. Azonban tisztában kell lennünk vele, hogy az acél és a dróttal bevont alumínium kivételével ezek korrodálódásra hajlamosak. Ha fém kerítésről beszélünk, többféle fémet érthetünk

Mire számíts egy kerítés telepítésekor?

2021. október 5.|

Bár sokszor elegendő a meglévő javítása, mégis van olyan eset, amikor nincs mit tenni és új kerítést kell telepíteni. Egy kerítés cseréje általában jó befektetés, amely az évek során megtérül. Az építés előtt azonban számtalan