Ezért telepítsd ősszel az új kerítést

Az új kerítésed telepítésével nem szükséges megvárnod a tavaszt, mivel a legtöbben erre az évszakra időzítik a munkákat, ami miatt könnyen a várólistán találhatod magad. Az ősz egy ideális évszak az építés szempontjából, aminek számos oka van:

Pénzt spórolsz vele

Nem meglepő, hogy a cégek a tavaszi és nyári hónapokban a legelfoglaltabbak, míg ősszel és télen a vállalkozók kevesebb megrendeléshez jutnak. Egyrészt szeretnék felhasználni a megmaradt anyagokat, mivel azok tárolása körülményes és költséges is lehet a számukra. Másrészt felszabadult az idejük, így ebben az időszakban számos kedvezményt kínálnak az ügyfeleknek.

Rövidebb az építési idő

Mivel ezekben a hónapokban kevesebb helyre hívják az építő munkásokat, ezért egy projekt megvalósításához nagyobb személyzet áll rendelkezésre. Tavasszal és nyáron gyakori, hogy a vállalkozók egyszerre több helyen dolgoznak, így egy-egy projekt kivitelezése sok esetben hosszabb időbe telik. Nem ritka, hogy a végső munkálatok belecsúsznak a nyárba, emiatt pedig nem tudod zavartalanul használni az udvart. Emellett valószínűbb, hogy az őszi hónapokban a legtöbb termék készleten van, szemben a forgalmasabb időszakokkal. Ráadásul az esetlegesen szükséges engedélyek beszerzése is gördülékenyebben megy, mivel ilyenkor az építési engedélyekkel foglalkozó személyzet kevésbé leterhelt.

Az időjárás is kedvező lehet

Ősszel általában a hőmérséklet meglehetősen enyhe marad egészen november végéig. Jó eséllyel a hűvös, száraz napok kedvezőbbek a vállalkozóknak a projekt időben történő befejezéséhez. Természetesen megesik, hogy az ősz végével hamarabb beköszönt a fagy, amely megnehezíti a talajmunkák elvégzését. Érdemes ezért nyár végén vagy ősz legelején egyeztetni a vállalkozóval, hogy mely időpontig vállalják el a telepítést.

Biztonságosabb időszak a család számára

Ha vannak gyermekeid vagy háziállataid, bizonyára könnyebb őket a házban tartanod a munkálatok idejére egy borongós őszi napon, mint mondjuk a nagy nyári melegben, amikor mindenki csak arra vágyik, hogy kint játszhasson a kertben.

Kevesebb kárt teszel a kertedben

Akármennyire igyekeznek a vállalkozók, sajnos néha előfordul, hogy az építés során akaratlanul is kárt tesznek a növényekben. Ősszel, amikor a fák és bokrok lehullajtják a leveleiket és már szunnyad a táj, rendszerint kevesebb ártalom éri a kertünket. Ha növények vannak a kerítés közelében, célszerű visszavágni, vagy ha szükséges, akár átültetni őket az építkezés előtt, így biztosan nem sérülnek majd meg. A fű és az évelők nagyobb biztonságban lesznek ebben az időszakban. A kerítés elkészülte után több időd marad a tervezésre, amennyiben szeretnéd a kertet is átalakítani. Amikor pedig beköszönt a tavasz, azonnal belevetheted magad a kerti munkákba, hiszen ez a legoptimálisabb időszak az ültetésre.

Nyugodtan várhatod a tavaszt

Talán a legnagyobb előnye az őszi kerítés építésnek, hogy a jó időre minden készen áll és a tavasz beköszöntével ismét zavartalanul töltheted kint a szabadidődet a családoddal. Nem kell azon aggódnod majd, hogy egy tavaszi telepítéskor gyermekeid vagy a háziállataid kiszaladnak a kertből, mert az új kerítéseddel már biztonságban vagytok.

Bármikor is szeretnél új kerítést telepíteni, mindenképp tanácsos felvenni a kapcsolatot egy megbízható céggel, aki segít neked a tervezéstől a kivitelezésig.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Mi az a gabion és mivel töltsük fel?

2021. november 22.|

Ha valaki a gabion szót hallja, nem biztos, hogy tudni fogja elsőre, hogy miről is van szó. Ha azonban körülírva elmondjuk, hogy mit is takar, mindenki rájön, hogy már lépten-nyomon találkozott vele.

Kell-e szólni a szomszédnak, ha kerítést építünk?

2021. november 22.|

A jól megválasztott és megépített kerítés többféle funkciót betölt. Távol tartja a hívatlan vendégeket, legyen szó két- vagy négylábúakról, ezáltal növeli biztonságérzetünket. Gátolja a belátást, így megóvhatjuk a magánéletünket. Esztétikailag és anyagilag is sokat hozzáadhat

Hogyan védjük meg a kertünket a zajtól és a belátástól?

2021. november 16.|

Kerítést rendszerint a telekhatárra telepítünk, hogy kijelöljük azt a területet, amelyen belül már nem örülünk a hívatlan látogatóknak. Ezen kívül persze több más funkciót is betölt, ezek közül most kettővel fogunk részletesebben foglalkozni, a belátás