Ezért telepítsd ősszel az új kerítést

Az új kerítésed telepítésével nem szükséges megvárnod a tavaszt, mivel a legtöbben erre az évszakra időzítik a munkákat, ami miatt könnyen a várólistán találhatod magad. Az ősz egy ideális évszak az építés szempontjából, aminek számos oka van:

Pénzt spórolsz vele

Nem meglepő, hogy a cégek a tavaszi és nyári hónapokban a legelfoglaltabbak, míg ősszel és télen a vállalkozók kevesebb megrendeléshez jutnak. Egyrészt szeretnék felhasználni a megmaradt anyagokat, mivel azok tárolása körülményes és költséges is lehet a számukra. Másrészt felszabadult az idejük, így ebben az időszakban számos kedvezményt kínálnak az ügyfeleknek.

Rövidebb az építési idő

Mivel ezekben a hónapokban kevesebb helyre hívják az építő munkásokat, ezért egy projekt megvalósításához nagyobb személyzet áll rendelkezésre. Tavasszal és nyáron gyakori, hogy a vállalkozók egyszerre több helyen dolgoznak, így egy-egy projekt kivitelezése sok esetben hosszabb időbe telik. Nem ritka, hogy a végső munkálatok belecsúsznak a nyárba, emiatt pedig nem tudod zavartalanul használni az udvart. Emellett valószínűbb, hogy az őszi hónapokban a legtöbb termék készleten van, szemben a forgalmasabb időszakokkal. Ráadásul az esetlegesen szükséges engedélyek beszerzése is gördülékenyebben megy, mivel ilyenkor az építési engedélyekkel foglalkozó személyzet kevésbé leterhelt.

Az időjárás is kedvező lehet

Ősszel általában a hőmérséklet meglehetősen enyhe marad egészen november végéig. Jó eséllyel a hűvös, száraz napok kedvezőbbek a vállalkozóknak a projekt időben történő befejezéséhez. Természetesen megesik, hogy az ősz végével hamarabb beköszönt a fagy, amely megnehezíti a talajmunkák elvégzését. Érdemes ezért nyár végén vagy ősz legelején egyeztetni a vállalkozóval, hogy mely időpontig vállalják el a telepítést.

Biztonságosabb időszak a család számára

Ha vannak gyermekeid vagy háziállataid, bizonyára könnyebb őket a házban tartanod a munkálatok idejére egy borongós őszi napon, mint mondjuk a nagy nyári melegben, amikor mindenki csak arra vágyik, hogy kint játszhasson a kertben.

Kevesebb kárt teszel a kertedben

Akármennyire igyekeznek a vállalkozók, sajnos néha előfordul, hogy az építés során akaratlanul is kárt tesznek a növényekben. Ősszel, amikor a fák és bokrok lehullajtják a leveleiket és már szunnyad a táj, rendszerint kevesebb ártalom éri a kertünket. Ha növények vannak a kerítés közelében, célszerű visszavágni, vagy ha szükséges, akár átültetni őket az építkezés előtt, így biztosan nem sérülnek majd meg. A fű és az évelők nagyobb biztonságban lesznek ebben az időszakban. A kerítés elkészülte után több időd marad a tervezésre, amennyiben szeretnéd a kertet is átalakítani. Amikor pedig beköszönt a tavasz, azonnal belevetheted magad a kerti munkákba, hiszen ez a legoptimálisabb időszak az ültetésre.

Nyugodtan várhatod a tavaszt

Talán a legnagyobb előnye az őszi kerítés építésnek, hogy a jó időre minden készen áll és a tavasz beköszöntével ismét zavartalanul töltheted kint a szabadidődet a családoddal. Nem kell azon aggódnod majd, hogy egy tavaszi telepítéskor gyermekeid vagy a háziállataid kiszaladnak a kertből, mert az új kerítéseddel már biztonságban vagytok.

Bármikor is szeretnél új kerítést telepíteni, mindenképp tanácsos felvenni a kapcsolatot egy megbízható céggel, aki segít neked a tervezéstől a kivitelezésig.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Miből készüljön a kerítés?

2021. október 14.|

Ha valaki teleket vásárol, amelyet maga akar bekeríteni, vagy éppen lecserélné a már meglévő kerítést, több szempontot figyelembe kell vennie a választásnál. Számítanak a hely adottságai, a környezet, az anyagi lehetőségeink. Nem utolsó szempont az

Hogyan óvhatjuk meg a fém kerítésünket?

2021. október 14.|

A fém kerítés nagyon jó választás, ha stílusában illik az ingatlanunkhoz. Azonban tisztában kell lennünk vele, hogy az acél és a dróttal bevont alumínium kivételével ezek korrodálódásra hajlamosak. Ha fém kerítésről beszélünk, többféle fémet érthetünk

Mire számíts egy kerítés telepítésekor?

2021. október 5.|

Bár sokszor elegendő a meglévő javítása, mégis van olyan eset, amikor nincs mit tenni és új kerítést kell telepíteni. Egy kerítés cseréje általában jó befektetés, amely az évek során megtérül. Az építés előtt azonban számtalan