Ezekre a helyekre telepíts kerítést

Lakástulajdonosként a kerítés egyet jelent a családi biztonsággal, ugyanakkor vonzó megjelenést kölcsönöz ingatlanunknak. Cégtulajként azonban szintén szükségünk lehet rá az épület és az alkalmazottak védelme érdekében. A következő bejegyzésben sorra vesszük, hogy mely területeket érdemes elkeríteni.

Nagy létesítmények

A raktárak és egyéb kereskedelmi ingatlanok esetében nélkülözhetetlen a kerítés, ilyenkor leggyakrabban alumínium vagy drótkerítést telepítenek. Ezek egyrészt viszonylag olcsón kivitelezhetőek, másrészt egyszerű a karbantartásuk is. Egy nagy méretű kapu a megfelelő biztonsági rendszerrel együtt kizárólag az arra jogosultak számára teszi lehetővé a belépést. Léteznek számkódos beléptető rendszerek, de vannak kártyával vagy mozgásérzékelővel nyíló kapuk is.

Nagy értékek

Minél nagyobb értékű ingóságokkal rendelkezünk, annál inkább érdemes kerítést építeni. Sokak élnek kétlaki életet, ilyenkor általában a család a hétköznapokat egy lakásban éli a nagyvárosban, a hosszú hétvégéket pedig egy vidéki házban töltik. Ha rendelkezünk értékekkel, amelyeket kénytelenek vagyunk kint tárolni (például egy csónak vagy traktor), mindenképp célszerű kerítésben gondolkodni egy távolról elérhető biztonsági rendszerrel kombinálva. Egy biztonsági kamerával bármikor ellenőrizhetjük a telefonunkon keresztül, hogy minden rendben van-e otthon.

Építkezések

Legyen az egy egyszerű családi ház vagy egy nagy irodaház építése, egy ideiglenes kerítés telepítése elengedhetetlen a járókelők és a munkások biztonságának megőrzése érdekében. Az elsődleges szempont, hogy számtalan baleset megelőzhető vele. Emellett egy építkezés során nem csak az embereket kell megvédenünk, hanem biztonságban kell tudnunk a munkagépeket, az építőanyagokat és egyéb értékeinket is, amelyeket a nap végén nem viszünk haza. Sok hazai kivitelező foglalkozik kifejezetten időszakos kerítések építésével, ezeket a munka során szükség szerint áthelyezik, a projekt végén pedig eltávolítják az építési területről.

Úszómedencék

Medence tulajdonosként a mi felelősségünk, ami az ingatlanunkon történik, emiatt nagyon fontos a házi uszodánk biztosítása. Napjainkban számos medencefedés közül válogathatunk, amellyel távol tarthatjuk a nem kívánt fürdőzőket, például a vadon élő állatokat, vagy a környékbeli fiatalokat. Amikor épp nem fürdőzünk, a biztonság mellett segít megőrizni a víz tisztaságát, hiszen védelmet nyújt a lehulló falevelektől és a vízbe szálló bogaraktól.

A medence kerítés privát szférát nyújt számunkra a fürdőzés közben úgy, hogy korlátozza a szomszédok és járókelők belátását. Az anyagválasztás tekintetében jó néhány lehetőség áll a rendelkezésedre, a lényeg, hogy olyan anyag mellett tedd le a voksod, amely ellenáll az időjárásnak és az extrém UV sugárzásnak, emellett pedig könnyen tisztítható és karbantartható. Kérdés az is, hogy mennyire szeretnéd eltakarni a medence környékét. Ha nagy mértékben korlátoznád a belátást, akkor választhatsz például vinil léceket. Ha viszont szereted látni, hogy mi történik a fürdőzőkkel, akkor jó alternatíva lehet az üveg, a kovácsoltvas vagy a drótkerítés is.

Egy ilyen építmény telepítése egyszerű feladatnak tűnhet, azonban a kifogástalan végeredmény érdekében célszerű tapasztalt szakember segítségét kérnünk, amellyel rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Mi az a gabion és mivel töltsük fel?

2021. november 22.|

Ha valaki a gabion szót hallja, nem biztos, hogy tudni fogja elsőre, hogy miről is van szó. Ha azonban körülírva elmondjuk, hogy mit is takar, mindenki rájön, hogy már lépten-nyomon találkozott vele.

Kell-e szólni a szomszédnak, ha kerítést építünk?

2021. november 22.|

A jól megválasztott és megépített kerítés többféle funkciót betölt. Távol tartja a hívatlan vendégeket, legyen szó két- vagy négylábúakról, ezáltal növeli biztonságérzetünket. Gátolja a belátást, így megóvhatjuk a magánéletünket. Esztétikailag és anyagilag is sokat hozzáadhat

Hogyan védjük meg a kertünket a zajtól és a belátástól?

2021. november 16.|

Kerítést rendszerint a telekhatárra telepítünk, hogy kijelöljük azt a területet, amelyen belül már nem örülünk a hívatlan látogatóknak. Ezen kívül persze több más funkciót is betölt, ezek közül most kettővel fogunk részletesebben foglalkozni, a belátás