Ezeket kell szem előtt tartanod a kerítésépítés során

Bár egy kerítés telepítése egyszerű dolognak tűnhet, a tervezés és a kivitelezés alatt rengeteg apró részletre kell odafigyelned. A legtöbb kérdés az építési projekt kezdeti szakaszában merül fel, amikor a lakástulajdonosok kiválasztják az anyagot és helyet a kerítésüknek.

Mivel sok esetben utólag nem, vagy csak nagyon nehezen lehet változtatni, a következő cikkben a körültekintő tervezés fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

Anyagok kiválasztása

A megfelelő anyag kiválasztása több szempontból is kulcsfontosságú; először is lényeges, hogy a házunk stílusához passzoljon. Központi kérdés továbbá, hogy mennyit szeretnénk vele foglalkozni, hiszen a különböző anyagoknak eltérő karbantartási igényük van, valamint más és más tartóssággal rendelkeznek, amely a kerítés élettartamát is befolyásolja.

Fa kerítés

Leginkább ezeknél a kerítéseknél hívnám fel a figyelmet a karbantartás jelentőségére. Az időjárás viszontagságai, valamint az évek múlása egyaránt nyomott hagynak ezen az anyagon. Lényeges tehát, hogy olyan fafajta mellett döntsünk, amely ellenáll az adott éghajlat sajátosságainak.

Vinyl kerítés

Bár a kezdeti beruházás nagyobb lehet, mint más anyagok esetében, a vinyl kerítések előnye, hogy könnyen és olcsón javíthatóak. A legtöbb gyártó karbantartás nélkül reklámozza az anyagot. Sokan plusz elemeket is adnak termékeikhez, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy a kerítés nem halványul és nem színeződik el a Naptól.

Kovácsoltvas kerítés

A kovácsoltvas egyik nagy előnye, hogy rendkívül tartós anyagról beszélünk. A kezdeti költség itt is elég magas, amelyet a hosszú élettartam kompenzál. A tulajdonosoknak néhány évente csiszolópapírt és ecsetet kell ragadniuk, mivel az anyag hajlamos a rozsdásodásra, így a folyamatos karbantartás elengedhetetlen.

Drótkerítés

Egy drótkerítés nem a legesztétikusabb, de ellenálló, a célnak megfelel és nem igényel különösebb karbantartást, ráadásul nagyon könnyen lehet javítani.

Fontos a kerítés célja is

A háztulajdonosoknak gyakran sokféle prioritást kell mérlegelniük. Olyan helyen élsz, ahol nagy a forgalom? Kisállatot tartasz, esetleg gyerekeid is vannak? Milyen célra szeretnéd használni a kaput és mekkora méretűt szeretnél? Van autód, netán több autó van a családban? Mielőtt döntenél, ezeket a kérdéseket mind válaszold meg magadnak.

Ezt követően a költségeket, a karbantartást, valamint az esztétikai és funkcionális igényeket figyelembe véve érdemes egy szakértővel megterveztetni a kerítésrendszert, aki a folyamat során mindezeket szem előtt tartja, így utólag nem érhet meglepetés.

A vállalkozó előnyei

Több szempontból is megéri vállalkozóval dolgozni. Nem igazán lehet összehasonlítani egy nagy cég dobozos termékét egy olyan kerítésépítő vállalkozó termékével, amelyet a Te személyes igényeid alapján gyártottak és telepítettek. Sokéves tapasztalatuknak köszönhetően számos szituációval találkoztak már, így célzottan tudják Neked feltenni azokat a kérdéseket, amelyek a legtöbb vásárló számára mérvadóak.

Összességében meglepően sok részletre kell odafigyelni még az oszlopok kiásása előtt, a tulajdonosoknak pedig tisztában kell lenniük a rendelkezésükre álló megannyi lehetőséggel. Egy megbízható és hozzáértő szakemberrel együttműködve megspórolhatjuk magunknak a felesleges köröket és a végeredmény egy olyan kerítésrendszer lesz, amelyet megálmodtunk magunknak.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Miből készüljön a kerítés?

2021. október 14.|

Ha valaki teleket vásárol, amelyet maga akar bekeríteni, vagy éppen lecserélné a már meglévő kerítést, több szempontot figyelembe kell vennie a választásnál. Számítanak a hely adottságai, a környezet, az anyagi lehetőségeink. Nem utolsó szempont az

Hogyan óvhatjuk meg a fém kerítésünket?

2021. október 14.|

A fém kerítés nagyon jó választás, ha stílusában illik az ingatlanunkhoz. Azonban tisztában kell lennünk vele, hogy az acél és a dróttal bevont alumínium kivételével ezek korrodálódásra hajlamosak. Ha fém kerítésről beszélünk, többféle fémet érthetünk

Mire számíts egy kerítés telepítésekor?

2021. október 5.|

Bár sokszor elegendő a meglévő javítása, mégis van olyan eset, amikor nincs mit tenni és új kerítést kell telepíteni. Egy kerítés cseréje általában jó befektetés, amely az évek során megtérül. Az építés előtt azonban számtalan