5 érv a kerítés mellett

Legyen szó akár az otthonáról, egy munkahelyről vagy egy iskoláról, tény, hogy a kerítés a legelső dolog, amelyet az oda látogatók meglátnak. Ma már számos típus és anyag közül választhatunk, például fa, kő, kovácsoltvas vagy alumínium, hogy csak párat említsünk. A kiválasztás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen céllal szeretnénk telepíteni.

Egy egyszerű drótkerítés nem alkalmas privát szféránk megőrzésére. Számít továbbá a hely éghajlata is, a bambuszt például nem lehet hideg időben használni, mivel gyorsan tönkremegy. Természetesen lényeges, hogy mennyi pénzt szánunk erre a projektre.  Összességében számos oka van annak, hogy miért ajánlott kerítést építtetni egy ingatlanra. Amellett, hogy extra biztonságot ad, az ingatlan értékét is növeli.

1. Biztonság

Az egyik legfontosabb érv tehát a biztonság növelése. Egy masszív kerítés elrettenti a betörőket, továbbá a nem kívánt vadállatokat is távol tartja az otthonától. Azonban gyermekeinket és háziállatainkat pont, hogy a kerítésen belül szeretnénk tartani. Biztonsági szempontból megnyugtató a tudat, hogy gyermekünk egy elkerített udvarban játszik.

Ugyanígy nyugalmat ad, ha háziállatainkat egy zárt, ellenőrzött területen tartjuk. A különböző alapanyagok más és más szintű biztonságot nyújtanak. Egy kutyatartó családnak nem ajánlott egyszerű drótkerítés telepítése, ebben az esetben javasolt erősebb anyag mellett letenni a voksunkat, például a kovácsoltvas kitűnő választás lehet.

2. Határok

Egy kerítés határozottan megjelöli a szomszédja és saját telke határait. Gyakoriak a telekhatárok miatti viták a szomszédokkal, a kerítések pedig ezek megelőzésére is szolgálnak.

3. Privát szféra

A magánélet megőrzése sok embernél az egyik leglényegesebb szempont, mielőtt ingatlant vásárolna. Lehet az ingatlan akár a környék legjobb otthona, ha viszont egy rosszul megválasztott kerítés tartozik hozzá, nem fogják megvásárolni. Például egy drótkerítés áttetsző és semmilyen formában nem nyújt privát szférát, szemben a többi típussal.

Elvégre senki sem szereti, ha napozás vagy fürdés közben idegenek néznek be a kertjébe.  Egy jól megtervezett, erős kerítés segít magánéletünk megőrzésében, így nem kell a szomszédok vagy járókelők kíváncsi tekintete miatt aggódnunk. A legjobb megoldás, ha magas kerítést választunk, de az optimális védelmet elérhetjük egy közepes kerítés és fák kombinációjával is.

Léteznek továbbá zajvédelemmel ellátott kerítések. Ha hangos szomszédai vannak, vagy forgalmas helyen él, egy ilyen megoldás nagy megkönnyebbülést jelenthet.

4. Esztétikus

Egy jó minőségű kerítés amellett, hogy biztonságot nyújt és védi a magánéletünket, otthonunk esztétikai vonzerejét is növeli. Fontos, hogy tartós legyen, ugyanakkor passzoljon színben és stílusban az otthonunkhoz, valamint a környék megjelenéséhez.

5. Viszonteladás

Egy új kerítés mindig egy nagyszerű befektetés, amely megtérül. Az új háztulajdonosok otthonuk keresésekor szeretnék biztonságban tudni magukat és családjukat egyaránt, éppen ezért lényeges számukra, hogy a ház körül igényes kerítés legyen.

Ha kerítés építés előtt áll, érdemes egy olyan vállalkozó szolgáltatásait igénybe vennie, ahol segítenek Önnek kiválasztani az otthonához illő és megfelelő anyagú, stílusú, illetve színű kerítést.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Miből készüljön a kerítés?

2021. október 14.|

Ha valaki teleket vásárol, amelyet maga akar bekeríteni, vagy éppen lecserélné a már meglévő kerítést, több szempontot figyelembe kell vennie a választásnál. Számítanak a hely adottságai, a környezet, az anyagi lehetőségeink. Nem utolsó szempont az

Hogyan óvhatjuk meg a fém kerítésünket?

2021. október 14.|

A fém kerítés nagyon jó választás, ha stílusában illik az ingatlanunkhoz. Azonban tisztában kell lennünk vele, hogy az acél és a dróttal bevont alumínium kivételével ezek korrodálódásra hajlamosak. Ha fém kerítésről beszélünk, többféle fémet érthetünk

Mire számíts egy kerítés telepítésekor?

2021. október 5.|

Bár sokszor elegendő a meglévő javítása, mégis van olyan eset, amikor nincs mit tenni és új kerítést kell telepíteni. Egy kerítés cseréje általában jó befektetés, amely az évek során megtérül. Az építés előtt azonban számtalan