5 érv a kerítés mellett

Legyen szó akár az otthonáról, egy munkahelyről vagy egy iskoláról, tény, hogy a kerítés a legelső dolog, amelyet az oda látogatók meglátnak. Ma már számos típus és anyag közül választhatunk, például fa, kő, kovácsoltvas vagy alumínium, hogy csak párat említsünk. A kiválasztás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen céllal szeretnénk telepíteni.

Egy egyszerű drótkerítés nem alkalmas privát szféránk megőrzésére. Számít továbbá a hely éghajlata is, a bambuszt például nem lehet hideg időben használni, mivel gyorsan tönkremegy. Természetesen lényeges, hogy mennyi pénzt szánunk erre a projektre.  Összességében számos oka van annak, hogy miért ajánlott kerítést építtetni egy ingatlanra. Amellett, hogy extra biztonságot ad, az ingatlan értékét is növeli.

1. Biztonság

Az egyik legfontosabb érv tehát a biztonság növelése. Egy masszív kerítés elrettenti a betörőket, továbbá a nem kívánt vadállatokat is távol tartja az otthonától. Azonban gyermekeinket és háziállatainkat pont, hogy a kerítésen belül szeretnénk tartani. Biztonsági szempontból megnyugtató a tudat, hogy gyermekünk egy elkerített udvarban játszik.

Ugyanígy nyugalmat ad, ha háziállatainkat egy zárt, ellenőrzött területen tartjuk. A különböző alapanyagok más és más szintű biztonságot nyújtanak. Egy kutyatartó családnak nem ajánlott egyszerű drótkerítés telepítése, ebben az esetben javasolt erősebb anyag mellett letenni a voksunkat, például a kovácsoltvas kitűnő választás lehet.

2. Határok

Egy kerítés határozottan megjelöli a szomszédja és saját telke határait. Gyakoriak a telekhatárok miatti viták a szomszédokkal, a kerítések pedig ezek megelőzésére is szolgálnak.

3. Privát szféra

A magánélet megőrzése sok embernél az egyik leglényegesebb szempont, mielőtt ingatlant vásárolna. Lehet az ingatlan akár a környék legjobb otthona, ha viszont egy rosszul megválasztott kerítés tartozik hozzá, nem fogják megvásárolni. Például egy drótkerítés áttetsző és semmilyen formában nem nyújt privát szférát, szemben a többi típussal.

Elvégre senki sem szereti, ha napozás vagy fürdés közben idegenek néznek be a kertjébe.  Egy jól megtervezett, erős kerítés segít magánéletünk megőrzésében, így nem kell a szomszédok vagy járókelők kíváncsi tekintete miatt aggódnunk. A legjobb megoldás, ha magas kerítést választunk, de az optimális védelmet elérhetjük egy közepes kerítés és fák kombinációjával is.

Léteznek továbbá zajvédelemmel ellátott kerítések. Ha hangos szomszédai vannak, vagy forgalmas helyen él, egy ilyen megoldás nagy megkönnyebbülést jelenthet.

4. Esztétikus

Egy jó minőségű kerítés amellett, hogy biztonságot nyújt és védi a magánéletünket, otthonunk esztétikai vonzerejét is növeli. Fontos, hogy tartós legyen, ugyanakkor passzoljon színben és stílusban az otthonunkhoz, valamint a környék megjelenéséhez.

5. Viszonteladás

Egy új kerítés mindig egy nagyszerű befektetés, amely megtérül. Az új háztulajdonosok otthonuk keresésekor szeretnék biztonságban tudni magukat és családjukat egyaránt, éppen ezért lényeges számukra, hogy a ház körül igényes kerítés legyen.

Ha kerítés építés előtt áll, érdemes egy olyan vállalkozó szolgáltatásait igénybe vennie, ahol segítenek Önnek kiválasztani az otthonához illő és megfelelő anyagú, stílusú, illetve színű kerítést.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Mi az a gabion és mivel töltsük fel?

2021. november 22.|

Ha valaki a gabion szót hallja, nem biztos, hogy tudni fogja elsőre, hogy miről is van szó. Ha azonban körülírva elmondjuk, hogy mit is takar, mindenki rájön, hogy már lépten-nyomon találkozott vele.

Kell-e szólni a szomszédnak, ha kerítést építünk?

2021. november 22.|

A jól megválasztott és megépített kerítés többféle funkciót betölt. Távol tartja a hívatlan vendégeket, legyen szó két- vagy négylábúakról, ezáltal növeli biztonságérzetünket. Gátolja a belátást, így megóvhatjuk a magánéletünket. Esztétikailag és anyagilag is sokat hozzáadhat

Hogyan védjük meg a kertünket a zajtól és a belátástól?

2021. november 16.|

Kerítést rendszerint a telekhatárra telepítünk, hogy kijelöljük azt a területet, amelyen belül már nem örülünk a hívatlan látogatóknak. Ezen kívül persze több más funkciót is betölt, ezek közül most kettővel fogunk részletesebben foglalkozni, a belátás